Samen voor een toekomst zonder hart- en longziekten

Welkom op de actiewebsite van de Erasmus MC Thorax Foundation.

Zowel hart- als longziekten hebben een enorme impact op het leven van patiënten en hun omgeving; het zorgt voor veel angst en onzekerheid en een beperking in het doen van normale dagelijkse activiteiten. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders lijdt aan hart- en vaatziekten en 1 miljoen Nederlanders aan longziekten. Deze patiënten hebben recht op de beste zorg. Als patiënt wil je namelijk maar één ding: beter worden en een goede kwaliteit van leven.

Specialisten in het Erasmus MC Thoraxcentrum doen baanbrekend onderzoek naar de behandeling van hart- en longziekten. Resultaten van het onderzoek worden direct vertaald naar de praktijk en hebben wereldwijd impact op de patiëntenzorg.

Met uw steun kunnen wij innovatief onderzoek in het Erasmus MC Thoraxcentrum mogelijk maken om zo nog meer levens te redden en onnodig lijden te voorkomen. Samen met u, artsen en onderzoekers zetten wij ons in voor een gezonde toekomst zonder hart- en longziekten.

Eén van de de onderzoeken die nu plaatsvindt is het Post COVID-19 onderzoek naar het effect van het coronavirus op het hart en de longen. Voor meer informatie klik hier.

Voor u, voor uw naasten, voor iedereen.

Kijk voor informatie over de Thorax Foundation op onze website.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Bekijk hieronder de inspirerende acties van anderen en start zelf een actie. 

Start actie
Bekijk alle

Effect van het coronavirus op het hart en de longen

25-06-2020 | 10:00 Er wordt steeds vaker gesproken over restschade aan het hart en de longen nadat iemand besmet is geraakt met het coronavirus en daardoor COVID-19 patiënt is geworden. Na het herstel van COVID-19 blijven de longen vaak aangetast en hier is meer onderzoek naar nodig. De longen spelen een belangrijke rol bij het coronavirus: Aan de ene kant komt het virus via de luchtwegen naar binnen, aan de andere kant beschadigen het virus en de daaropvolgende afweerreactie de longen zodanig dat er ernstige schade aan de longen en aan het hart kan optreden. Daarnaast blijkt dat de patiënten vaak bloedstolsels vormen, onder andere in de bloedvaten van de longen, die zowel het hart als de longen verder beschadigen. Het is ons vermoeden dat deze bloedstolsels kunnen leiden tot ernstige en levensbedreigende afwijkingen zoals pulmonale hypertensie (een verhoogde bloeddruk in de longen). Binnen het Thoraxcentrum werkt een multidisciplinair team van artsen en onderzoekers aan deze specifieke problemen, met als doel een behandelstrategie te ontwikkelen die de gevolgen van een infectie door dit virus zo klein mogelijk maakt. Dit onderzoek richt zich op de volgende aspecten: Hoe voorkomen we de lange termijn schade aan het longweefsel en aan het hart, en hoe voorkomen we lange termijn gevolgen van onder andere bloedstolsels in de longvaten die kunnen leiden tot pulmonale hypertensie, een zeer ernstige aandoening die tot hartfalen kan leiden.Wilt u dit onderzoek steunen? Doe een donatie (selecteer het ‘effect van het coronavirus op hart en longen’ onderzoek) of neem contact op met de Erasmus MC Thorax Foundation, via thorax.foundation@erasmusmc.nl of via 010 703 48 02.
Lees meer
Bekijk alle
€ 10

Anoniem

25-09-2020 | 08:54 Aan: Sport met een gezond Hart