Samen voor een toekomst zonder hart- en longziekten

Welkom op de actiewebsite van de Erasmus MC Thorax Foundation.

Zowel hart- als longziekten hebben een enorme impact op het leven van patiënten en hun omgeving; het zorgt voor veel angst en onzekerheid en een beperking in het doen van normale dagelijkse activiteiten. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders lijdt aan hart- en vaatziekten en 1 miljoen Nederlanders aan longziekten. Deze patiënten hebben recht op de beste zorg. Als patiënt wil je namelijk maar één ding: beter worden en een goede kwaliteit van leven.

Specialisten in het Erasmus MC Thoraxcentrum doen baanbrekend onderzoek naar de behandeling van hart- en longziekten. Resultaten van het onderzoek worden direct vertaald naar de praktijk en hebben wereldwijd impact op de patiëntenzorg.

Met uw steun kunnen wij innovatief onderzoek in het Erasmus MC Thoraxcentrum mogelijk maken om zo nog meer levens te redden en onnodig lijden te voorkomen. Samen met u, artsen en onderzoekers zetten wij ons in voor een gezonde toekomst zonder hart- en longziekten.

Eén van de de onderzoeken die nu plaatsvindt is het Post COVID-19 onderzoek naar het effect van het coronavirus op het hart en de longen. Voor meer informatie klik hier.

Voor u, voor uw naasten, voor iedereen.

Kijk voor informatie over de Thorax Foundation op onze website.

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 312 km afgelegd
Bekijk alle

Bekijk hieronder de inspirerende acties van anderen en start zelf een actie. 

Start actie
Bekijk alle

Een goed leven met een aangeboren hartafwijking

06-10-2020 | 15:00 In Nederland wordt één op de 100 kinderen geboren met een hartafwijking. Ongeveer de helft van hen heeft een ernstige hartafwijking, waarvoor een operatie nodig is. Vroeger, voordat opereren mogelijk was, werd slechts 15% van deze kinderen volwassen. Dankzij innovaties in de hartchirurgie en wetenschappelijk onderzoek bereikt tegenwoordig meer dan 90% van deze kinderen de volwassen leeftijd. LEREN VAN HET VERLEDEN VOOR DE KINDEREN VAN DE TOEKOMSTHoe gaat het verder met mijn kind? Wat brengt de toekomst? Dat wil iedere ouder weten als de diagnose aangeboren hartafwijking bij hun kindje wordt gesteld. Om op al deze vragen beter antwoord te kunnen geven, wordt in het Erasmus MC een grote groep patiënten gevolgd die op kinderleeftijd chirurgische correctie van hun aangeboren hartafwijking hebben ondergaan. Want deze kennis kan de kinderen van nu helpen. Zeker nu deze patiënten gelukkig steeds ouder worden. De nadruk in de zorg verschuift van overleven naar kwaliteit van leven. Het wordt steeds belangrijker om te weten met welke late complicaties en problemen ze te maken zouden kunnen krijgen en hoe ze een optimaal leven kunnen leiden.In het onderzoek willen we bekijken hoe het met deze groep patiënten gaat op volwassen leeftijd. Hebben zij nog ergens last van? Hoe doet hun hart het? Krijgen zij ook last van ouderdomsziekten? En hoe is hun kwaliteit van leven? De onderzoeksgroep werd geopereerd vanaf 1968, dus biedt een schat aan 50 jaar informatie. Een dergelijk onderzoek is uniek in de wereld. Met de uitkomsten van het onderzoek willen de artsen de levensverwachting van mensen met een aangeboren hartafwijking verbeteren, hun kwaliteit van leven optimaliseren en de beste behandelingen bepalen voor de kinderen die nu en in de toekomst geboren worden. U KUNT HELPEN!De betrokken onderzoekers willen graag aan de slag met dit onderzoek. Dat kan pas als er voldoende budget is. Spreekt een goede toekomst voor mensen met een aangeboren hartafwijking u aan, steun dan dit onderzoek!  Start een leuke actie, doe een donatie (selecteer het ‘een goed leven met een aangeboren hartafwijking’ onderzoek) of neem contact op met de Erasmus MC Thorax Foundation, via thorax.foundation@erasmusmc.nl of via 010 703 48 02.  
Lees meer
Bekijk alle
€ 50

Anoniem

21-10-2020 | 18:15 Aan: 840 km ❤️verwarmende kilometers - TheHappyPatient