Together for a future without cardiovascular and lung diseases

Welcome to the fundraising website of the Erasmus MC Thorax Foundation.

Cardiovascular and lung diseases have a huge impact on the lives of patients and their environment; it causes a lot of fear and uncertainty and a limitation in doing normal daily activities. More than 1.5 million people suffer from cardiovascular diseases and 1 million people have lung diseases in the Netherlands. These patients are entitled to the best care. As a patient you only want one thing: to get better and a good quality of life. 

Specialists in the Erasmus MC Thorax Center are doing groundbreaking research into the treatment of cardiovascular and lung diseases. The results of the research are directly translated into practice and have an impact on patient care worldwide. 

With your support, we can enable innovative research in the Erasmus MC Thorax Center to save even more lives and prevent unnecessary suffering. Together with you, doctors and researchers, we are committed to a healthy future without cardiovascular and lung diseases. 

For you, for your loved ones, for everyone. 

For information about the Thorax Foundation, visit our website.

Read more Read less
View all
Welkom op de actiewebsite van de Erasmus MC Thorax Foundation.Zowel hart- als longziekten hebben een enorme impact op het leven van patiënten en hun omgeving; het zorgt voor veel angst en onzekerheid en een beperking in het doen van normale dagelijkse activiteiten. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders lijdt aan hart- en vaatziekten en 1 miljoen Nederlanders aan longziekten. Deze patiënten hebben recht op de beste zorg. Als patiënt wil je namelijk maar één ding: beter worden en een goede kwaliteit van leven.Specialisten in het Erasmus MC Thoraxcentrum doen baanbrekend onderzoek naar de behandeling van hart- en longziekten. Resultaten van het onderzoek worden direct vertaald naar de praktijk en hebben wereldwijd impact op de patiëntenzorg.Met uw steun kunnen wij innovatief onderzoek in het Erasmus MC Thoraxcentrum mogelijk maken om zo nog meer levens te redden en onnodig lijden te voorkomen. Samen met u, artsen en onderzoekers zetten wij ons in voor een gezonde toekomst zonder hart- en longziekten.Voor u, voor uw naasten, voor iedereen. Kijk voor informatie over de Thorax Foundation op onze website.  
View all

Create your fundraising page or join a team with friends, co-workers, your sports team or class mates. Take a look at these inspiring examples.

Start fundraising
View all

Het hart begrijpen voordat het faalt

11-01-2021 | 15:11 Hartfalen is een aandoening waarbij het hart niet meer voldoende bloed naar de organen kan pompen. Hierdoor krijgt de patiënt last van vermoeidheid, benauwdheid en vochtophoping. Hartfalen is wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak en kost elk jaar meer dan 16 miljoen levens. Na de diagnose overlijdt 25% van de mensen binnen een jaar.  Het treft niet alleen volwassenen, het kan ook bij kinderen met een aangeboren hartafwijking voorkomen. Als hartfalen op tijd wordt herkend kan het proces vertraagd of zelfs gestopt worden. Dat zou voor al deze mensen geweldig zijn. De huidige methodes zijn echter niet nauwkeurig genoeg om hartfalen in een vroege fase te detecteren. Er zijn nieuwe methodes nodig om op tijd de conditie van het hart vast te stellen. In het Erasmus MC ontwikkelt een team van cardiologen en ingenieurs gezamenlijk een unieke nieuwe methode om de spanning van  de hartwand te berekenen. Want de hartwand zorgt voor het pompen van het hart. Als de spanning van de hartwand abnormaal wordt, zal het hart steeds slechter gaan pompen. Binnen de technische wereld worden computermodellen al jaren gebruikt voor het berekenen van spanningen in bijvoorbeeld bruggen en gebouwen. De samenwerking tussen technici en medici maakt deze methode uniek én veelbelovend voor het voorkomen van hartfalen. WAT WILLEN DE ARTSEN ONDERZOEKEN? Onder leiding van dr. ir. Ali Akyildiz wil het team hun kennis inzetten door met de computer nieuwe modellen voor het hart te maken. Hiermee wordt de wandspanning van het hart van patiënten berekend. Naast het meten van de stijfheid en beweging, verwachten zij met het bepalen van de wandspanning te zien waarom het hart faalt zodat er voortaan vroegtijdig kan worden ingegrepen. U KUNT HELPEN! De betrokken onderzoekers willen graag aan de slag met dit onderzoek. Dat kan pas als er voldoende budget is. Spreekt dit onderzoek je aan? Steun dan dit onderzoek!  Start een leuke actie, doe een donatie (selecteer het ‘het hart begrijpen voordat het faalt’ onderzoek) of neem contact op met de Erasmus MC Thorax Foundation, via thorax.foundation@erasmusmc.nl of via 010 703 48 02.
Read more
View all
€15

Petra

13-01-2024 | 16:40 Een bijdrage voir de mooie dekentjes voor Elk kind telt mee!